top of page

Obnova zavjeta i slavlje jubileja

U ovoj jubilarnoj godini naše drage Družbe kao i u izuzetno teškoj 2020. godini koju je zadesila iznenadna pandemija i ostavila traga i na redovničkim zajednicama pa i na nama osobno, osjetili smo da ipak Bog upravlja ljudskom poviješću.

On nas je nadahnjivao u izvršenju poslanja koje nam je povjerio. Zahvaljujući Njemu mogle smo organizirati i duhovne vježbe po zajednicama na dosad malo neuobičajen način. Tako smo radi jubileja i obnove svetih zavjeta u maloj skupini u zajednici sv. Vinka u Sarajevu uspjele obaviti duhovne vježbe i Gospodinu zahvaliti za sva primljena dobra.

Voditelj duhovnih vježbi, vlč. Jakov Kajinić potaknuo nas je da je Gospodin otajstva kraljevstva uistinu objavio malenima. Malene smo mi, sestre milosrdnice koje smo se otvorile i darovale Gospodinu da po nama djeluje.

Na poseban način shvatile smo da je Gospodin svoju slavu objavljivao kroz 50 godina redovničkog predanja po našim sestrama M. Petronili Kovačević i M. Leonardi Raguž koje su utkale svoje živote u milosrdničko poslanje i u vjernosti Gospodinu ustrajale. Jednako tako istim žarom Gospodin se slavio po predanju s. M. Monike Martić koja je proslavila 25 godina svoga redovničkog predanja.

Obnavljajući svoje zavjete u ruke svoje provincijalne poglavarice s. M. Julijane Djaković na daljnje dvije godine i ja s. M. Antoneta Martić zahvaljujem Bogu što mi je dao milost poziva i što svoje povjerenje stavlja u moj život kako bih ga pronijela svijetom koji gladuje i žeđa. Prisjećajući se i prvih redovničkih zavjeta želim i molim Gospodina koji me je izabrao da mu služim radosno i s istim žarom do smrti.

s. M. Antoneta Martić
4 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page