top of page

Proslava Majke Divne u zajednici na Stupu

Dan Provincije koja živi i djeluje pod zaštitom Majke Divne, ove godine nismo obilježili kao dosadašnjih godina. Budući da u studenom otvaramo jubilarnu 150. godišnjicu dolaska prvih sestara milosrdnica na bosansko-hercegovačko tlo, nadamo se da nas neće spriječiti pandemija koronavirusa i da će se taj dan moći odazvati i okupiti cijela Provincija u sarajevskoj Katedrali.

U sjedištu Provincijalne uprave, u zajednici na Stupu koja je posvećena Majci Divnoj, u jutarnjim satima proslavili smo ovu Svetkovinu svečanom svetom Misom koju je predvodio fra Miro Relota, misionar Božjeg milosrđa. Uz uobičajene dužnosti dan nam je protekao u nekom slavljeničkom ozračju. Ipak da dan Majke Divne bude malo drugačiji, odlučile smo se naći na okupu barem mi sestre iz sarajevskih zajednica. Večernje sate smo posvetile svečanoj molitvi Večernje, nakon koje smo organizirale druženje kod zajedničkog stola.

Lijepo je bilo vidjeti duh zajedništva, radost druženja i potrebu za sestarskim susretima. Neka nas Majka lijepe Ljubavi nježnošću i toplinom svoga majčinskog srca ujedinjuje, nadahnjuje, štiti ii vodi na putu posvećenja i predanja za kojim svaka od nas teži.
2 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page