top of page

Homilija nuncija mons. Chullikatt na misi prigodom proslave 150 godina prisutnosti i djelovanja sestara milosrdnica u Livnu

"Sjećajući se danas sestre Bogoljube, dragom Bogu zahvaljujemo što je njezino srce i dušu ispunio plemenitom ljubavlju prema Kristu i prema svim bližnjima. Njezin je život bio veliki dar ljubavi koji je osvjetljavao strašnu tamu tog užasnog rata, ali i nada da naš život u mnogim područjima može biti ljepši i bolji nego što to trenutno jest.

U tom smislu, možemo reći da priča o sestri Bogoljubi nije isključivo vlasništvo onih koji su od nje imali koristi, već svih ljudi koji i danas slijede neugasivi sjaj nade i ljubavi, bez obzira na patnje uzrok kojih su ljudska okrutnost, nasilje i ratovi u svijetu.

Danas smo svi zahvalni našim dragim sestrama milosrdnicama i svim Kćerima milosrđa, koje su kroz godine svog djelovanja sretno posijale plodonosno sjeme milosrdne ljubavi diljem svijeta. Stoga, svi zajedno molimo Gospodina za milost da svakim danom sve više rastemo u Božjoj ljubavi, kako bismo i mi bili spremni i otvoreni ljubiti Isusa, po primjeru nezaboravne „male velike“ sestre Bogoljube. Neka njezino sjećanje uvijek sja u našim srcima i srcima svih onih koji su je poštovali i voljeli."


Homilija nuncija Chullicata na proslavi 150 godina milosrdnica u Livnu
.pdf
Download PDF • 176KB

11 views0 comments

תגובות


bottom of page