top of page

Duhovna obnova za studentica u Sarajevu

U nedjelju, 23. listopada 2016., u Samostanu sv. Vinka u Sarajevu, održana je duhovna obnova za studentice. Voditelj je bio vlč. Dubravko Turalija, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Sarajevu, a tema je bila prigodna obzirom da je duhovna obnova bila namijenjena djevojkama: "Žene - Biblijski uzori."

U svome kratkom ali korisnom izlaganju, profesor Turalija je na jednostavan i zanimljiv način prikazao ulogu žena u Starom zavjetu, stavivši osobit naglasak na Leu i Rahelu, žene Jakovove. Kroz njihove životne priče dobili smo slikovit prikaz Božjeg plana za svakoga od nas te pojašnjenje svrhovitosti patnje na životnom putu.

Nakon predavanja, uslijedile su ispovijed i sveta misa. Svaka od djevojaka dobila je i kratki biblijski citat za razmatranje u narednom periodu, kao mali poticaj za istinsko življenje Božje riječi.

Navečer je uslijedilo druženje uz večeru koju su priredile naše sestre, uz smijeh i dobro društvo. Duhovna obnova povodom početka nove akademske godine, uvijek je lijepa prigoda da iznova obnovimo svoju vjeru i u pozitivnoj atmosferi pripremimo svoj duh za nove izazove pred nama. Božji blagoslov i svako dobro!
3 views0 comments

תגובות


bottom of page