top of page

Duhovna obnova za djevojke u Livnu

Duhovna obnova za djevojke održana je u subotu 16. i u nedjelju 17. ožujka u samostanu Sv. Josipa u Livnu. Na obnovi su sudjelovale djevojke iz Žepča i Livna. Djevojke iz Žepča njih 6, predvođene s. Željkom Lukač i s. Monikom Martić, stigle su u petak, u kasnim večernjim satima u Livno.

Odmorne, u subotu nakon doručka imale smo predavanje na kojemu su nam se pridružile djevojke iz Livna. Tema predavanja, koje je održala s. Antoneta Martić, bila je Ispovijed – susret s Bogom. Na predavanju smo govorili o sakramentu pomirenja i pokore, o milosrđu koje nam Bog iskazuje opraštajući nam grijehe, a u zajedničkoj raspravi govorili smo koliko je svatko od nas spreman oprostiti te što nam je u životu teže – oprostiti ili tražiti oprost.

Vrijeme do ručka iskoristile smo za bolje upoznavanje, te posjetili Duman, izvor rijeke Bistrice koji se nalazi u podnožju krškog brda Bašajkovac.

Nakon ručka i kratkog predaha, uslijedila je priprema za sv. ispovijed, ispit savjesti te prigoda za sakrament pomirenja i sv. Misa koju je predslavio p. Jakov Kuharić, prior samostana sv. Ilije na Buškom jezeru.

U večernjim satima pogledale smo film Velike male sestre, o našoj sestri milosrdnici, sestri Bogoljubi Jazvo koja je s drugim sestrama i dobrim ljudima spašavala i liječila Židove za vrijeme Drugog svjetskog rata. .

Na nedjeljnu svetu Misu otišle smo u samostansku crkvu u Karmelu Sv. Ilije na Buškom jezeru. Na povratku smo svratili na jezero Mandek, smješteno između Livna i Tomislavgrada, te nakon okrjepe i izrečenih dojmova vratile se svojim kućama.

s. Antoneta Martić
15 views0 comments

Comments


bottom of page