top of page

Božićna čestitka provincijalne glavarice s. M. Terezije Karača

Božje milosrđe očitovalo se u svetoj noći u betlehemskoj štalici. Utjelovljena Očeva ljubav, Njegov Jedinorođenac dolazi u susret grešnom čovjeku. Isprepliću se putevi čovjeka i njegova Spasitelja. Po Sinu Božjemu postali smo djeca Božja. U naša srca zasijano je sjeme Kraljevstva Božjega. Pozvani smo svjedočiti iskustvo milosrđa, dopustiti da se u nama i po nama događa Očeva milosrdna ljubav. Papa Franjo nas upućuje na velikodušnost milosrđa Očeva koje se želi pretočiti u naše milosrđe prema svima bez izuzetka.

Neka i po nama Gospodin tješi narod svoj, hrabri, prašta, liječi, bude blizak svakome tko je u nevolji – neka pokaže svoju milosrdnu ljubav, toplinu i blizinu. Da je milosrđe temelj na kojem počiva život Crkve, živo doziva u pamet geslo i logo Jubileja: Milosrdni kao Otac.

Ušli smo u Godinu milosrđa kroz otvorena vrata vjere. Molimo lice Božjeg milosrđa – Novorođenog Spasitelja svijeta – da se u Crkvi, u našim obiteljima, na radnim mjestima, u susjedstvu događa Božja riječ izražena gestama opraštanja, potpore, prihvaćanja, razumijevanja – u djelima milosrđa duhovnim i tjelesnim.

Slaveći u Kristovom utjelovljenju puninu milosti i istine svima od srca čestitam svetkovinu Rođenja Gospodnjega i želim svakim dobrom ispunjenu novu 2016. godinu – Godinu milosrđa.

Srdačan pozdrav.1 view0 comments

Comments


bottom of page