top of page

Pohod apostolskog nuncija zajednici na Stupu

U šestu uskrsnu nedjelju, 14. svibnja 2023., apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini nadbiskup Francis Assisi Chullikatt pohodio je zajednicu sestara milosrdnica Sv. Vinka Paulskog na Stupu u Sarajevu.


U samostanskoj kapeli Majke Divne slavio je svetu misu uz sudjelovanje sestara iz sve tri sarajevske zajednice s njihovim kućnim poglavaricama predvođenim provincijalnom poglavaricom s. M. Vinkom Bilješko. Na svetoj misi sudjelovale su i štićenice sestarskog Doma za stare i nemoćne.


U prigodnoj propovijedi nuncij Chullikatt osvrnuo se na ljubav koju Isus daje onima koji ga slijede i želi da se ta ista ljubav pretoči u ljubav prema bližnjemu. Naglasio je da je u današnje vrijeme posebno aktualna karizma sestara milosrdnica, a to je svjedočenje djelotvorne ljubavi prema potrebitima.

Poslije svete mise druženje je nastavljeno kod zajedničkog stola. Sestre su apostolskom nunciju predstavile djelatnosti svoje Družbe u BiH i svijetu.


Nakon okrjepe i uistinu ugodnog druženja, zahvalni Bogu na radosti susreta, riječi zahvale u ime sestara izrekla je provincijalna poglavarica s. M. Vinka i izrazila želju za ponovnim skorim susretom.
61 views0 comments

Comments


bottom of page