top of page

Sv. Misa u rodnoj župi naše s.Cecilije Grgić u povodu dvadeset godina smrti

U rodnoj župi naše s. Cecilije u Novom Šeheru, 18.srpnja 2015. slavljena je sv. Misa povodom dvadesete godišnjice njene mučeničke smrti.

Sveto misno slavlje predvodio je fra Robert Slišković u koncelebraciji sa fra Miroslavom Batarilom. U propovijedi na temu "Služba stola", fra Robert je istaknuo važnost sudjelovanja i blagovanja sa tog stola tijela i krvi Kristove, rekavši kako je i s. Cecilija crpila snagu euharistije i upravo iz te snage podnijela mučeničku smrt. Svojim pjevanjem sveto misno slavlje je uzveličao združeni zbor udruge sv. Vinko i Marijanske Vinkovske mladeži BiH, "Sestra Lujza Kozinović" pod ravnanjem s. M. Blanke Jeličić. Na misi su sudjelovale naše sestre iz raznih zajednica, sestre franjevke koje djeluju ili su rodom iz te župe  kao i rodbina s. Cecilije. Nakon sv. mise odmah je uslijedio recital „Netko me zove“ u izvedbi s. M. Monike Martić i s. Josipe Ćosić uz tehničku realizaciju Lade Jakovljevića. Povodom dvadesete godišnjice smrti naše sestre Cecilije izdana je knjižica i CD zahvaljujući s. M. Miroslavi Ljevar i mons. Anti Orlovcu. Knjižicu i CD su prisutni mogli nabaviti na izlazu iz crkve.

Zahvaljujući fra Miroslavu na njegovoj dobroj volji većina sestara je posjetila rodno mjesto Dubrave i roditeljsku kuću s. Cecilije, kao i njihovo mjesno groblje. Na kraju je fra Misroslav, u ime odsutnog župnika fra Josipa Tomasa, zahvalio sestrama na dolasku i pozvao sestre u župnu kuću na okrepu i druženje.  Nadamo se i vjerujemo da naša s. Cecilija već sada uživa u Očevoj prisutnosti i da nas zagovara.

s. M. Monika Martić



0 views0 comments
bottom of page