top of page

Svečana podjela obnovljenih pravila

Svečano primanje obnovljenih Pravila u Sarajevu

U nedjelju 25. rujna 2016. god. u Crkvi sv. Vinka, Provincijalna glavarica s. M. Julijana Djaković okupila je sestre s područja Sarajeva i Žepča povodom izdanja naših obnovljenih Konstitucija koje je Kongregacija za ustanove posvećenog života i druže apostolskog života odobrila 5. rujna 2015. a koje su nakon mukotrpnog truda i rada ugledale svjetlo dana. Na početku susreta č. Provincijalka je pozdravila sestre i zahvalila na odazivu. Nakon toga je Okružnicu pročitala zajedno sa provincijalnom savjetnicom s. Mirjanom Ćorić.

Pročitavši Okružnicu pozvala je i sebe i sestre na svakodnevno čitanje Pravila kako osobno tako i zajedničko, kako bismo „sretno prispjele u luku". Uslijedila je podjela Konstitucija koje su sestre u znak vjernosti poljubile ne skrivajući radost.Primanje novih Konstitucija u Mostaru

Dana 25. rujna 2016. godine mi sestre milosrdnice sv. Vinka Paulskoga svečano smo primile obnovljeno izdanje svojih Konstitucija odobrene od Kongregacije za ustanove posvećenog života i družbe apostolskog života.

U popodnevnim satima u našem mostarskom samostanu pridružile su nam se sestre stolačke i katedralne zajednice. Okupljene u svečanom činu primanja novih Konstitucija, popraćenom čitanjem Okružnice Vrhovne Glavarice Časne Majke Miroslave Bradica, primile smo iz ruku provincijalne savjetnice s. Ernestine Zovko primjerak Konstitucija koje su, pored Svetoga Pisma, program našeg redovničkog života u duhu i karizmi Svetih Utemeljitelja. Potaknute riječima Okružnice ozbiljno smo promislile o svjedočkoj snazi koja proizlazi iz vjernoga obdržavanja Pravila. Ono je ne samo "nacrt života za sadašnjost", nego "i putokaz za budućnost kojemu svaka nova generacija utiskuje vlastiti pečat" (Okružnica, Dragovoljno prihvaćanje Pravila).

Zahvalne dragom Bogu za ovaj milosni događaj u godini Izvanrednog jubileja milosrđa u kojoj je službeno najavljena proslava 400. obljetnice rođenja vinkovske karizme (1617.-2017.), molimo zagovor apostola milosrdne ljubavi kako bismo vjerno obdržavajući Pravilo prepoznale Krista u siromasima ruha i duha današnjice, znajući da služeći njima, častimo samoga Boga i ujedno rastemo u osobnoj svetosti.

s. M. Izabela Đaković2 views0 comments

Comments


bottom of page