top of page

Susret kućnih poglavarica

Na poziv provincijalne poglavarice Provincije Majke Divne Sarajevo s. M. Julijane Djaković u petak 7. prosinca 2018. godine održan je godišnji susret kućnih poglavarica u samostanu sv. Vinka u Tomislavgradu.

Susret je započeo euharistijskim slavljem u samostanskoj kapeli koje je predvodio fra Gabrijel Mioč. U prigodnoj propovjedi fra Gabrijel se zaustavio na evanđeoskom tekstu dana. Tumačeći viku i molbu slijepaca upućenu Isusu da ih ozdravi, prenio nam je stanje čovjeka u potrebi. Nakon što su Isusovom dobrotom progledali prestali su vikati. Doživljenu radost i ispunjenje molbe nisu mogli zadržati samo za sebe nego su je razglasili po svem onom kraju. Po uzoru na njih propovjednik je pozvao i nas da doživljenu dobrotu i uslišanu molitvu nikad ne smijemo prešutjeti.

Poslije sv. Mise uslijedio je radni dio susreta na temu Ekonomija u službi karizme i poslanja koju je izdala Kongregacija za ustanove posvećenog života i družbe apostolskog života u Rimu 2018.

Provincijalna poglavarica s. M. Julijana je upoznala kućne poglavarice s dokumentom istaknuvši potrebu da budemo „dobri upravitelji različitih Božjih milosti" /1 Pt 4,10/. Budući da su poglavaricama povjerena duhovna i materijalna dobra, posviestila je potrebu ozbiljnost i odgovornosti u vršenju povjerene službe.

U nastavku rada s. M. Julijana je pojasnila neke smjernice i odluke generalnog kapitula Družbe iz 2017. godine a koji su vezan po našim Konstitucijama uz ovu teme. Sestre su imale mogućnost aktivno sudjelovati svojim prijedlozima, pitanjima i odlukama.

Obogaćene novim spoznajama i izmjenom iskustava, u radosnom ozračju sestrinskog zajedništva, susret je završio u popodnevnim satima.
3 views0 comments

Recent Posts

See All

Commenti


bottom of page