top of page

SHKM - Gospić 2024

U subotu 4. svibnja održan je dvanaesti po redu Susret hrvatske katoličke mladeži u Gospiću na kojem je sudjelovalo preko deset tisuća mladih. Susret je počeo na župama Gospićko- senjske biskupije gdje su mladi imali priliku upoznati određenu župu na koju su došli, a i sami su se imali priliku predstaviti domaćinima. Uz kratko prijepodnevno druženje i okrepu mladi su se uputili prema Gospiću.

U Gospiću su imali priliku posjetiti štandove različitih redovničkih, muških i ženskih zajednica na kojima su bili izloženi promotivni materijali, nabožni predmeti te zanimljiv sadržaj koji su prezentirali članovi zajednica. I mi, sestre milosrdnice Riječke, Sarajevske, Splitske i Zagrebačke provincije zajedno smo sudjelovale i doprinijele materijalima i svojom prisutnošću.

Istovremeno su mladi na trgu imali priliku poslušati nastup VIS-a Mihovil te Hrvatskog nadzemlja.

Vrhunac susreta bila je sv. Misa na stadionu Balinovac koju je u zajedništvu mnoštva biskupa i svećenika predslavio splitsko-makarski nadbiskup Zdenko Križić, donedavni domaći biskup i ujedno glavni organizator susreta. Poruku pape Franje skupu mladih pročitao je apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua. Prigodnu propovijed uputio je šibenski biskup Tomislav Rogić te poručio da naša radost može biti potpuna ako smo Isusovi, ako nam je On na prvom mjestu te da radost i ispunjenje možemo pronaći onoliko koliko se za druge žrtvujemo, darujemo i volimo ih.

Na koncu mise najavljen je idući Susret hrvatske katoličke mladeži koji će se održati 2026. godine u Požegi.

Susret je završen koncertom Božje pobjede na trgu.

Mi sestre milosrdnice posjetile smo i grob naše sestre Žarke Ivasić.

Geslo susreta uzeto je iz Knjige Propovjednikove: „Raduj se za svoje mladosti“ (usp. Prop 11, 9).

Neka nam Gospodin svima bude istinska radost koju ćemo pronositi i svjedočiti drugima.

s. M. Antoneta Martić4 views0 comments

Comments


bottom of page