top of page

Seminar za sestre juniorke u Lužnici

ISUS KRIST - SVRHA I POČELO SVEGA.

I TVOGA, I MOGA ŽIVOTA.

Održan je ovogodišnji međuprovincijski susret sestara juniorki u trajanju od 10. do 15. ožujka u Marijinom dvoru u Lužnici. Okupljeno ''stado malo'' brojilo je dvanaest sestara. Voditelj seminara bio je fra Rozo Brkić, OFM, magistar bogoslova u Zagrebu, uz prisustvo s. M. Danijele Dinjar, odgojiteljice sestara juniorki provincije Bezgrješnog Začeća BDM.

''Sjeti se, Izraele (usp. Iz 44,21)! Ne iskustvo se valja vraćati. U protivnom, ono će izblijediti. Sjećanje je ono što naša prijašnja iskustva čini živima. Svakodnevni memento! Zato se ne bojim 'sutra' jer znam da je On sa mnom 'danas'. Jer, čovjek ne broji svoje dane sam. Ne broji ni godine, ako ih živi s Bogom.'' Ove riječi su ostale upisane u nama kao podsjetnik na Onoga koji je 'svrha i počelo života', i tvoga i moga. Jer, biti čovjek Evanđelja znači biti čovjek Riječi! Teška je Božja riječ, teško ju je nositi. No na koncu shvatiš da Riječ nosi tebe i naučiš biti zahvalan.

Zahvalan prvenstveno dragom Bogu, a zatim našim Poglavaricama zajedno s Časnom Majkom Miroslavom i svim sestrama koje su doprinijele da ovaj naš susret doista bude na korist i 'ruhu i duhu'. Hvala još jednom i fra Rozi na iskrenosti, jednostavnosti i posvemašnjoj ljubavi prema Kristu, raspetom i proslavljenom, koja se ne može glumiti, nego se prepoznaje u očima i po djelima.

U ime sestara juniorki Provincije Majke Divne,

s. M. Izabela Đaković0 views0 comments

Comments


bottom of page