top of page

Ponovno otvaranje dječjeg vrtića u Livnu

Zaista, kažem vam, ako se ne obratite i ne postanete kao djeca,

nećete ući u kraljevstvo nebesko'

„ Mt 18, 1-3“


Nakon dvogodišnje stanke, sestre milosrdnice u Livnu ponovno su otvorile Dječji vrtić, ovaj put pod imenom „Sestra Nada.“ Otvaranje vrtića upriličeno je 31. kolovoza 2021. u 11h ispred prostorija vrtića. Otvaranju su nazočili osim roditelja, djece i uposlenika vrtića, predstavnici gradske vlasti na čelu s gradonačelnikom dr. Darkom Čondrićem, ministrica znanosti prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije gosp. Gordana Nakić, zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović i član Upravnog vijeća vrtića gosp. Slaven Niče koji su se ujedno i obratili nazočnima. Na otvaranju su također bili prisutni predsjedateljica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH gosp. Borjana Krišto i konzul RH u Livnu Tomislav Vrdoljak, voditeljica Povjerenstva za predškolski odgoj pri Konferenciji viših redovničkih poglavara i poglavarica BiH s. Benedikta Boškić i drugi uzvanici.

U ime sestara milosrdnica provincije Majke Divne i u ime vrhovne poglavarice Časne Majke s. Miroslave Bradice prisutnima se obratila s. M. Julijana Djaković, provincijalna poglavarica i izrazila dobrodošlicu uzvanicima. S. Julijana je iznijela kratku povijest sestara milosrdnica na području Livna i napomenula da Provincija Majke Divne ove godine slavi 150 godina od dolaska sestara milosrdnica na tlo BiH. „Novootvorenom vrtiću dali smo ime „Sestra Nada“ po imenu naše drage i vrijedne sestre Nade Cvitan koja je, kao rođena Livanjka, u zajedništvu još dviju svojih rođenih sestara redovnica milosrdnica s. Slavomire i s. Stanislave, ostavila neizbrisiv trag u našoj Družbi i Provinciji“, i rekla da je upravo sestra Nada zaslužna za očuvanje samostana i školske zgrade te se zalagala za prava sestara kad je na snazi bila komunistička vlast.

Prisutnima se obratila i s. M. Dijana Andrića, ravnateljica ustanove koja je pozdravila sve dosad spomenute i na poseban način pozdravila neke od svojih profesora sa studija iz Banja Luke koji su nazočili otvaranju. S. Dijana je u svom govoru rekla da ponovnim otvaranjem vrtića želimo nastaviti dugogodišnju suradnju s djecom i roditeljima i staviti se na raspolaganje ljudima livanjskog kraja. „Dječja srca su ogledalo Božje ljubavi, ljubavi koja će biti putokaz u našim nastojanjima i služenju u ovom vrtiću. Samo svojim ljudskim snagama mi to ne možemo postići, ali možemo zajedno ako nama sestrama, vama roditeljima i cijeloj zajednici djeca budu na prvom mjestu“ izjavila je s. Dijana i na kraju zahvalila provincijalnoj poglavarici s. Julijani i svojoj livanjskoj redovničkoj zajednici na čelu sa s. Nedjeljkom Kraljević, zatim ravnateljici Dječjeg vrtića „Leptirići“ u Glamoču s. Martini Katović koja joj je pomagala i svima koji su izdvojili svoje vrijeme i tako utkali dio sebe da bi ovaj vrtić ugledao svjetlo dana.

Izvlačenjem imena iz košarice izabrano je dvoje djece koja su simbolično prerezala vrpcu nakon čega je uslijedio blagoslov, razgledanje prostorija i druženje.

Preporučamo u vaše molitve djecu, roditelje, odgajatelje, nas sestre i cjelokupan rad vrtića.3 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page