top of page

Oproštaj od dugogodišnjeg direktora Caritasa u Klagenfurtu, dr. Viktora Omelka

Govor s. M. Vinke Bilješko

"Na svijetu ne postoji ništa ljepše od zahvalnosti." (La Breyer)

Poštovani i dragi direktore Caritasa, gospodine doktore Viktore Omelko!

Danas sam posebno radosna i zahvalna što imam priliku reći Vam HVALA!

Vi ste mi 1993. godine povjerili lijepu i odgovornu službu voditeljice doma Gregorhof u Eisenkappelu. A 2003. godine sam iz Gregorhofa prešla u Franziskusheim.

18. svibnja 1993. godine oko 14 sati, za vrijeme vožnje u Eisenkappel, na" Anna" mostu u Grafensteinu upitala sam Vas: Tko će voditi Gregorhof u Eisenkappelu? Odgovorili ste jednostavno: Vi! Ja, mi ćemo Vam pomoći. A kad bude problema svađajte se sa mnom.

Na početku nisam razumjela kako se meni može povjeriti tako velika kuća. Uskoro mi je postalo jasno: Ovaj čovjek ima veliko pouzdanje u Gospodina i zna da mladoj osobi treba povjeriti posao i odgovornost. I rijetko smo se svađali.

Brzo ste znali što ja sama mogu učiniti a za što mi je potrebna pomoć i podrška. S velikim ste mi strpljenjem objašnjavali male i velike stvari, npr. jednom ste mi telefonski, korak po korak, tumačili kako ću ugraditi bravu na vratima. Drugi put ste mi objasnili kako se nositi sa kritikama pokrajinske vlade. Brzo ste uvidjeli što ću moći kad budem imala više iskustva, a za što je potrebna daljna edukacija.

K Vama sam mogla uvijek doći, s malim i velikim poteškoćama što se tiče brige o korisnicima doma, njihove rodbine i vođenja personala.

Naša posebna tema su bili građevinski zahvati u kući. Moje ste ideje uvijek ozbiljno uzeli i pažljivo provjerili. I onda je uskoro stizao odgovor: Sad znam što ste željeli.

Ono najveće i najljepše u suradnji s Vama bio je dijalog. U svakom ste razgovoru stvarno bili spremni saslušati ono što ja mislim. Nakon razgovora s Vama uvijek sam se osjećala čvršćom iznutra.

Vi ste živi primjer kako se može i mora susretati ljude u duhu Evanđelja i svetog Vinka Paulskog, posebno one u potrebi.

Poštovani i dragi gospodine Direktore! Zahvaljujem Vam od srca za vođenje i praćenje kroz pune 22 godine.

Hvala Vam za susrete, za vedre, ohrabrujuće i razjašnjavajuće razgovore.

Hvala Vam što ste ispunjavali moje male i velike želje.

Hvala za zajednička euharistijska slavlja.

Hvala za sve što ste učinili za moju redovničku zajednicu Sestara milosrdnica i našu provinciju u Sarajevu.

Sada Vam želim Božji blagoslov i puno radosti.

Ostanite zdrav i veseo!!!!

s. Marija Vinka Bilješko,

voditeljica Franziskusheima u Klagenfurtu0 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page