top of page

Ljubuški - dan bolesnika 2014

Na 22. svjetski dan bolesnika, 11. veljače 2014. Misnim slavljem u kapelici Doma za stare i nemoćne "sv. Josip Radnik" u Ljubuškom organizirana je Sveta misa za bolesnike i zdravstveno osoblje. Euharistiju je slavio fra Tihomir Bazina, župni vikar na Čerinu.

Svjetski dan bolesnika obilježava se u mnogim zemljama diljem svijeta, a utemeljio ga je papa Ivan Pavao II. 1992. godine kako bi skrenuo pozornost na bolesnike i njihove probleme. Na ovaj dan sjećamo se svih onih koji boluju, koji trpe, koji su možda nekad ostavljeni od sviju, a možda i nisu, možda se redovito brinu o njima ali oni zapravo to ne vide, nisu sposobni vidjeti, nisu sposobni čuti Gospodina preko usta drugih. Namjera ovog dana je prisjetiti se i zahvaliti svima onima koji skrbe o bolesnicima. Nisu to samo zdravstveni djelatnici već i brojni drugi djelatnici i volonteri koji svojom plemenitošću brinu o potrebamabolesnih.

Svjetski dan bolesnika koji je ujedno i spomendan Gospe Lurdske obilježen je svečanim programom u domu „sv. Josip Radnik" u Ljubuškom. Budući da dom nema stalne i sigurne izvore financiranja tom prigodom Zajednica žena HDZ-a BiH «Kraljica Katarina Kosača», Mladež HDZ-a BiH Ljubuški kao i udruga sv.Vinka Paulskoga iz Čeljeva upriličili su posjet Domu i uručili prigodne darove za korisnice doma. Tijekom posjeta sestre milosrdnice Svetog Vinka Paulskoga su sa gostima otišle do dnevnog boravka kako bi gosti pozdravili korisnice i uputili im koju lijepu riječ i osmijeh. Cijeli susret je prošao u ugodnom i toplom ozračju druženja s korisnicama te upotpunjen sv. misom koju je predvodio fra Tihomir Bazina, župni vikar na Čerinu. Fra Tihomir nas je u propovijedi podsjetio na spomendan Gospe Lurdske, koja se ukazala Bernardici, te nas je pozvao na promjenu načina života ukoliko nije u skladu s Božjim voljom. Jer nikom od nas nije objavljeno vrijeme susreta s Gospodinom.

SLAVA GELO1 view0 comments

Comments


bottom of page