top of page

Duhovna obnova za djevojke u samostanu sestara milosrdnica u Žepču

U subotu, 23. ožujka 2019, uoči treće korizmene nedjelje, održana je jednodnevna duhovna obnova za djevojke koje su se odlučile otisnuti iz svoje svakodnevice i izvesti na pučinu dubljeg promišljanja o Kristovom otkupiteljskom i spasiteljskom djelu.

U prvom dijelu duhovnog programa, djevojke su promišljale o kušnji Marijinog 'Da' koji je izrekla pred anđelom Gabrijelo i molile za milost da poput nje ostanu čvrste i nepokolebljive u svojoj vjeri, znajući da Bog onima koji ga ljube sve okreće na dobro (usp. Rim 8,28). Svečano misno slavlje kojemu je prethodio sakrament pomirenja, predvodio je don Josip Stanić, ekonom KŠC-a Don Bosco u Žepču koji je progovorio o 'dvojici sinova' (usp. Lk 15, 1-3.11-32) koji se bore u nama. No bez obzira s kojim ćemo se od njih poistovjetiti u različitim životnim situacijama, moramo uvijek imati pred očima ljubav milosrdnog oca koji nam trči u susret i pretječe našu ljudsku bijedu ruha ili duha.

Drugi dio programa nastavljen je tihom promišljanju u prirodi gdje su u ljepotama žepačkoga Orlovika iskusile radost zajedništva ali i Božje stvaralačke domišljatosti koja oblikuje, ne samo svaki kamen i cvijet, nego i živote svake od njih. U predvečerje dana, izrekavši molitvu zahvale koju je ova duhovna obnova potaknula u njima, uputile su se svojim domovima do ponovnom susreta.
1 view0 comments

Comentários


bottom of page