top of page

Diplomirala s. M. Tamara Bradić

Sestra milosrdnica sv. Vinka Paulskog Provincije Majke Divne – Sarajevo, 

s. Marija Tamara (Snježana) Bradić, 3. prosinca 2014. godine uspješno je obranila svoj magistarski rad na Fakultetu zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru.

Sestra je znanstveno - istraživačkim radom na temu "Duhovna dimenzija kao važan čimbenik holističkog pristupa u zdravstvenoj njezi", pod mentorskim vodstvom doc. dr. sc. Danice Železnik, istaknula važnost duhovne dimenzije ne samo u životu bolesnika, nego i medicinskog osoblja. U prvom dijelu rada, sestra je pojasnila osnovne pojmove vezane uz duhovnost i holizam s povijesnog gledišta, dok se drugi dio sastojao od istraživanja koje je prethodno odobreno od etičkog povjerenstva, čiji je uzorak činilo 150 pacijenata s Klinike za onkologiju i Klinike za Kirurgiju. Na kraju svog izlaganja, statističkim anketnim rezultatima prikazala je kako se bolesnici onkološkog i kirurškog tipa konkretno suočavaju sa svojom bolešću, te koliko im u toj borbi pomaže kvalitetno etički i duhovno formirano medicinsko stručno osoblje.

S obzirom da je njezin rad po prvi puta u povijesti Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru stavio naglasak na duhovnost, tj. kult duha medicinskog osoblja, kao i samih pacijenata, sestri od srca čestitamo, te molimo dragog Boga da sav njezin rad bude Njemu na slavu, zajednici na korist, a njoj na spasenje.

s. M. Izabela Đaković0 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page